Χρήσιμες Συμβουλές

Δυνατότητες προσαρμογής κοσμημάτων

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες προσαρμογής κοσμημάτων στα κοσμήματα που θέλετε όπως επέκταση αλυσίδας, μίκρυμα , οξείδωση. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2651026778 για να δούμε εάν είναι εφικτή η μετατροπή που θέλετε. Το κόστος θα κυμαίνεται από 0 ως 10 ευρώ ανάλογα με την περίσταση.

Λίγα λόγια για το Ασήμι

Το ασήμι είναι ένα πολύτιμο μέταλλο ,που έχει την ιδιότητα να οξειδώνεται με το χρόνο. Όταν ακούμε την έκφραση «είναι από ασήμι 925» σημαίνει ότι αποτελείται από 92.5% ασήμι και 7.5% άλλα μέταλλα.
Το ασήμι οξειδώνεται φυσικά και απαιτεί περιστασιακό καθάρισμα (ανά 5 μήνες περίπου). Γι αυτό λοιπόν τα περισσότερα κοσμήματα (κυρίως τα μοντέρνα) τα επιπλατινώνουμε για να διατηρείται περισσότερο η γυαλάδα του.
Το επιπλατίνωμα, είναι μια διαδικασία, που το θωρακίζει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση του.

Συμβουλές γυαλίσματος κοσμημάτων

Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό τοποθετήστε τα ασημένια κοσμήματά σας, βάλτε μαγειρική σόδα , τρίψτε τα με μια παλιά οδοντόβουρτσα και θα λάμψουν και πάλι. Τα ασημένια σκεύη έχουν μεγαλύτερη δυσκολία , καθώς θέλουν ειδική αλοιφή καθαρισμού που θα βρείτε εύκολα στην αγορά. Μην χρησιμοποιήσετε την αλοιφή πάνω στις πέτρες παρά μόνο στην ασημένια επιφάνεια.

Συμβουλές φροντίδας

Προστατέψετε τα κοσμήματα από τα αιχμηρά χτυπήματα, τις σκληρές χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά, αρώματα, καλλυντικά, λακ και βαφές μαλλιώ.ν Το χλώριο επίσης και οι σχετικές χημικές ουσίες μπορούν σοβαρά να αποχρωματίσουν και να βλάψουν το κόσμημα, ιδιαίτερα τα ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΑ κοσμήματα σε κίτρινη ή ροζ απόχρωση.
Αφαιρέστε τα κοσμήματα σας κατά την εκτέλεση των οικιακών εργασιών που μπορεί να έρθουν σε επαφή με χημικές ουσίες ή να αποφύγετε την πιθανότητα χτυπήματος με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο όπου θα γρατσουνίσει το κόσμημα ή την πέτρα του.